Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Hva skjer egentlig med bilen når den har kjørt sin siste mil?

Filmen er perfekt for deg som går på skole og vil vite mer om miljø og gjenvinning av biler. Eller for deg som bare vil lære mer om gjenvinning av biler.

Programleder Ole André Sivertsen, kjent blant annet fra Newton på NRK, viser deg hva som skjer med en bil etter at den er levert til biloppsamlingsplassen.
Han forteller hva som skjer med alle materialene i bilen og forklarer hvorfor det er så viktig for miljøet å gjenvinne bildelene.

Nesten hele bilen blir gjenbrukt
Visste du at når en bil leveres, blir nesten hele bilen gjenvunnet? Bare fem prosent går til deponi!

Først blir alle farlige gasser og væsker tappet og fjernet. Så blir bilen delt i biter. Det er ca 750 kilo metall i en bil. Alt metallet i bilen blir skilt fra hverandre, stål og aluminium (og mange fler) blir sortert og brukt om igjen til andre ting.

Også dekkene på bilen blir brukt på nytt: Visste du at dekkene fra gamle biler for eksempel blir til de svarte bitene på kunstgressbanene?

Miljøet
– Når vi leverer inn bilen tar vi rett og slett vare på naturressurser, forteller Ole André Sivertsen i filmen – kort sagt kan man si at bilen har evig liv.
Materialene blir brukt igjen, og igjen, og igjen og igjen …

Det er Stiftelsen Retursamarbeidet Loop som har laget denne informative filmen. LOOP er et kompetansesenter og en samarbeidsarena for kommunikasjon om ressurser og miljø som ble opprettet av returselskapene i 2000. Filmen egner seg svært godt til undervisning på barne –og ungdomsskole trinnene.

https://www.youtube.com/watch?v=xWMe97jgBzc

Flere
artikler