Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Nå er miljørapporten 2015 her

I 2015 klarte Autoretur og samarbeidspartnere myndighetenes krav. Både gjenvinningsgraden og materialgjenvinningskravet ble nådd.

2015 var det første året da EUs End of Life Vehicle-forskrift (ELV) stilte ytterlige krav til gjenvinning av kjøretøy. Tidligere har EU-kravet vært at 85 prosent av norske, kasserte kjøretøys vekt, skal gjenvinnes. I 2015 ble kravet økt til 95 prosent av bilens vekt.

Rekord
Det var derfor med en viss spenning tallene ble kjent: Autoretur og hovedoperatørene, Norsk Gjenvinning Metall AS, Bilgjenvinning AS og Bilretur AS klarte å gjenvinne hele 96,7 prosent av de kasserte bilene. Det beste resultatet for den norske gjenvinningsordningen noensinne.
Samtidig økte materialgjenvinningen, gjenbruk av deler og råstoff fra bilene. I 2014 ble 79,8 prosent gjenvunnet. I 2015 økte materialgjenvinningen til hele 85,2 prosent.

Last ned rapporten
I Autoreturs miljørapport får du nøkkeltallene for 2015. Du får også innblikk i hvordan Autoretur og hovedoperatørene løste gjenvinningsoppgaven i 2015. Autoretur AS er det eneste landsdekkende innsamlingsnettverket for kasserte kjøretøy i Norge. Det er BIL, Bilimportørenes Landsforening, som via Autoretur har ansvaret for hele kretsløpet til bilene: Fra produksjon til bilen vrakes og materialene gjenvinnes.

Miljørapporten kan du laste ned i sin helhet her

Flere
artikler