Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

HER ER DEN GAMLE BILEN DIN

Den gamle bilen din blir brukt om igjen

Når kjøretøyet ditt, den gamle bilen din, er gått ut på dato sendes den gjennom gjenvinningsprosessene som Autoretur tar hånd om. Når den er sortert og miljøgjenvunnet, kommer materialene fra bilen ut på den andre siden som nytt råstoff.

Størsteparten av materialene i bilene er metaller, jern og stål. Men det er også mye aluminium som kan brukes om igjen.

Materialene fra kasserte kjøretøy kan bli brukt til armaturer, kabler/ledninger, arbeids -og bordstativ, kontormøbler, aluminiumskarmer binders, bestikk, gryter og kokekar, deler til vaske og oppvaskmaskiner, tørketrummel, kjøkkenvifter, komfyr, utslagsvask lamper, gateskilt, autovern, lyktestolper, tog- og trikkeskinner, kumlokk, gjerde, og mye mer.

Dekkene og batteriene leveres til dekkretur og batteriretur. Bildekk blir hovedsaklig til granulat på kunstgressbaner. De ulike materialene i batteriene sorteres og gjenbrukes.

Aluminium fra norske vrakbiler blir sykkelstativ i Oslo sentrum

Selskapet Urban Sharing står bak Oslo Bysykkel og Trondheim Bysykkel, senere i år åpner de i både Bergen og Edinburgh. De nye stativene deres er laget av gjenvunnet metall fra norske vrakbiler.

Bli med og se hvordan sirkulærøkonomi fungerer i praksis. Vi fulgte aluminium fra biloppsamleren og fragmenteringsverk på Gjøvik, til aluminiumsstøperiet som smelter om metallet fra vrakbilene, til støperiet som lager helt nye produkter av det kasserte metallet.

Slik blir deler av den gamle bilen til kumlokk

I Autoreturs landsdekkende nettverk samles, sorteres og gjenbrukes det mange forskjellige materialer fra kasserte kjøretøy men få materialer har en så direkte vei fra kassert bil til nytt produkt som skrapjern. Se filmen om hvordan noe av dette skrapjernet blir til helt nye kumlokk hos Ulefos Jernverk.