Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Gjenvinningsresultatene er klare! Du kan lese mer i Miljørapporten for 2023

Autoretur-nettverket fortsetter å øke gjenvinningsgraden. Ombruket og den totale gjenvinningsgraden gikk opp. Deponering gikk ned, men færre biler ble vraket i 2023 sammenlignet med 2022.

Den totale gjenvinningsgraden for norske vrakbiler gikk opp i 2023. I 2022 var gjenvinningsgraden på 97,8 prosent, mens Autoretur økte gjenvinningsgraden til 98,2 prosent i 2023.
 
EUs krav til plastgjenvinning, ombruk av plastdeler og håndtering av plastavfall er i endring. Kort sagt: i fremtiden må vi sortere og bruke plastavfall om igjen.
Les mer i miljørapporten om roboter som styres av kunstig intelligens, som plukker ut de ulike plasttyper fra kasserte biler. Plast som dermed kan brukes på nytt i sirkulærøkonomien.
 
Visste du at mengden el- og hybridbiler som vrakes, øker. I 2023 ble det vraket nesten 2000 batteridrevne biler i Norge, betydelig flere enn året før.
 
I to år har elever i grunnskolen fått tilgang til et undervisningsopplegg om gjenvinning av vrakbiler gjennom Skolerom.no. Opplegget er et samarbeidprosjekt mellom Skolerom og Autoretur og enestående i sitt slag i Norge. Nå er Skolerom også utvidet til å gjelde videregående skoler.
 
Les mer: Her finner du Miljørapporten 2023

Flere
artikler