Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Globale aktører i samarbeid med Batteriretur etablerer Hydro Volt

Batteriretur i samarbeid med Hydro og Northvolt etablerer et Joint Venture-fabrikk i Fredrikstad. Selskapet skal hete Hydro Volt og skal gjenvinne Li-Ion batterier fra blant annet elektriske kjøretøy og marin sektor.

Batteriretur skal være operatør for Hydro Volts fabrikk og drive dette anlegget i det daglige på Øra i Fredrikstad. Dette er ikke unaturlig da Batteriretur i flere år sammen med bilprodusentene har utviklet unik kompetanse for håndtering av denne typen Li-Ion batterier og her er det flere synergieffekter å realisere.

Konserndirektør Arvid Moss i Norsk Hydro sier det nye selskapet vil sikre bærekraftig utnyttelse av elbilbatteriene.

Hydro, Northvolt og Batteriretur inngår batterisamarbeid

Dette avfallet er viktige ressurser som Batteriretur fra neste år kan foredle i Norge og Skandinavia som igjen går tilbake som råvarer til nye batterier og produkter.

Anlegget skal ha kapasitet til å behandle mer enn 8.000 tonn batterier hvert år

Direktør Erik Andresen i Bilimportørenes Landsforening (BIL) som er en av eierne i Batteriretur Høyenergi forteller at de fleste av bilimportørene har inngått avtale om innsamling og gjenvinning av elbilbatteriene og vil dermed være leverendør av batterier til den nye fabrikken.

Det er også veldig hyggelig å registrere flere bra initiativ i Norge innen batterisektoren og med slike satsninger posisjonerer man norske arbeidsplasser i et globalt race innen teknologi og utvikling. Dette er tydelig i tråd med regjeringen og statens mål så dette er industri og samfunnsutvikling hånd i hånd, sier Fredrik Andresen i Batteriretur.

Batteriretur skal sammen med Northvolt og Hydro bygge et anlegg for resirkulering av elbilbatterier i Norge. – Dette er veldig viktig, sier statsminister Erna Solberg(H)

Mange oppsider:

• Reduksjon i antall transporter med betydelig reduksjon av Co2 utslipp
• Høyere sikkerhet og betydelig mindre risiko grunnet kortere reisevei for batteriene
• Høy materialgjenvinning og full sporbarhet på råvarer
• Grønne arbeidsplasser og teknologiutvikling

Les mer her

Flere
artikler