Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Volvo vant plastpris for sin demobil

10. juli 2018 stemte EU-komiteén ENVI (the Committee on Environment, Public Health and Food Safety) for å starte arbeidet med å sette krav til gjenvinning av plast. Dette arbeidet er på god vei, og det er bilprodusentene også. I fjor vant Volvo en plastgjenvinningspris for sin demobil med 25 prosent gjenvunnet plast.

 

I fjor vår ble vinnerne av Plastics Recycling Awards (PRE) kunngjort i Amsterdam. De syv forskjellige prisutdelingskategoriene var: Årets bygg- og anleggsprodukt, årets bilindustri-produkt, elektriske eller elektroniske produkter, årets husholdnings- og fritidsprodukter, årets plastemballasjeprodukt, årets produktteknologiske innovasjon, resirkuleringsmaskininnovasjon av året og plastgjenvinningsambassadør for året.

 

 

40 finalister
I bilkategorien, som egentlig heter «Årets bilindustri, elektriske eller elektroniske produkter – plastdeler som brukes i bil- og elektriske produkter», var det to aktører fra bilindustrien.

• Et luksuriøst, miljøvennlig polypropylen med høy ytelse, utviklet for bilinnredningsdeler i Nissan Micra K14
• En demobil med gjenvunnet plast som starter Volvo Cars nye plaststrategi, og inneholder mer enn 170 forskjellige deler laget av resirkulert plast.

I tillegg var en Grundig-ovn, et plastdeksel laget av resirkulert ABS fra DellEMC og en Grundig tørketrommelbunn nominert.

Volvo stakk av med seieren.

 

Bildetekst: Vinnerne av Plastics Recycling Awards Europe 2019 ble kunngjort på
Plastics Recycling Show Europe, som ble arrangert på RAI Amsterdam i Nederland.

I 2018 annonserte Volvo at selskapet har et mål om at 25 prosent av plasten i nye biler etter 2025, skal være fra gjenvunnet plast.

 

– Innovativ sektor
– Dette er den andre gangen denne prisen deles ut. Den er en perfekt illustrasjon på den kontinuerlige teknologiske utviklingen og den voksende innovasjonen i sektoren. Årets finalister demonstrerer ikke bare forbedring i effektivitet og kvalitet på resirkuleringsprosessene rundt plast, men også målet om å gjøre plastprodukter mer sirkulære, sa presidenten for PRE, Ton Emans.

Plastgjenvinning er kompleks: En bil inneholder opp til 40 forskjellige plasttyper som må sorteres og det er kostnadskrevende å drive innovasjon for å bedre gjenvinningen av materialene.

 

Flere
artikler